Sanctuary renovation in character with area

Aerial view of the renovation site

An application has been lodged with Central Coast Council for renovations to an existing home and construction of a new garage at The Sanctuary, Umina Beach.

Architectural plans and a Statement of Environmental Effects (SEE) describe a proposal to convert an existing garage into a new kitchen and living area and build a new garage at the front of the existing single-storey brick home.

The proposal requires an exception to the Gosford Development Control Plan (DCP) by positioning the new garage 500mm from the front boundary.

“This represents the most ideal location due to the setback of the existing residence,” the SEE said.

“The one metre setback [required in the DCP] cannot be achieved due to the constraints of the property.”

All other aspects of the proposal comply with local planning instruments.

“The resultant development is compatible with and will complement the established character of
the area.

“The site is constrained by very steep land and consequently, development must be confined to the front portion of the site.

“This development has resulted in no loss of trees which helps support the biodiversity values of the land.

“The new garage on site and the conversion of the existing garage into a new kitchen/ living room addition has not resulted in development of unreasonable bulk or scale and is sympathetic to the existing streetscape in Umina Beach.”

Source:
Council DA Tracker, Sep 22
DA63096/2021

Be the first to comment on "Sanctuary renovation in character with area"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*